onderhoud

Ontmossingswerken in Brugge.

Het kuisen van gevels, terrassen en daken waar veel groenaanslag op is door mos, gebeurt het best door hogedrukreiniging al dan niet met toevoeging van milieu neutrale reinigingsproducten. De druk is regelbaar in functie van het soort materiaal en de poreusheid ervan; de producten naargelang de graad van vervuiling. Een gering aantal materialen zoals natuurleien bijvoorbeeld worden bij voorkeur uitsluitend met water behandeld. Bij ontmossingswerken is het belangrijk voldoende na te spoelen en tegelijk een preventieve laag te leggen van antimossen, emulsies of coatings. Dan keert het mos veel minder rap terug. Wij ontmossen daken en gevels in Brugge en Koolkerke, Sint-Andries, Sint-Michiels, Assebroek, Sint-Kruis, Dudzele, Lissewege.

0 0008 p1 g2 10

V & R Vercamer is de ideale partner voor de ontmossing van uw gevel in Brugge.

Contacteer ons voor meer informatie
Gevelreinigingswerken > Gevelontmossing > Dakontmossing > Terrasontmossing > Hydrofuge

Ontmossen van gevels en daken heeft om de volgende redenen zijn belang.

  • Mossen en algen tasten de voegen, de stenen, pannen of leien aan, maken hen poreus waardoor waterinfiltratie mogelijk wordt.
  • Vriesweer zorgt voor uitzetting van het vocht dat in het mos aanwezig is. Daardoor komen er nog meer barstjes en spleetjes, enzovoort.
  • Isolatiematerialen worden mede aangevreten, ze verliezen een deel van hun energiewaarde en kunnen in extreme gevallen ongedierte aantrekken.
  • Mossen versnellen dus alleen maar het verouderingsproces van uw woning of pand.
  • En niet in het minst: ze ontsieren gevel, dak en terras; de meest dominante elementen van elk exterieur.
  • Zeker in bosrijke omgevingen zijn terugkerende gevel- en dakontmossingen aanbevolen.

Voor de verschillende soorten aparte reinigingstechnieken kunnen we verwijzen naar de pagina gevelreiniging.

Ontmosser voor regio Brugge.

V & R Vercamer is een aannemersbedrijf uit West-Vlaanderen die actief is over heel de provincie, alsook over een groot gedeelte van Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Naast ontmossingswerken doen we eveneens gevelrestauraties, injecties tegen opstijgend vocht, hydrofuges van muren en gevels, stoorsteenherstellingen enz.