renovatie

Gevelrestauratie in Meulebeke.

Gevelrestauratie is een term die refereert naar historisch en ander erfgoed: geklasseerde gebouwen, monumenten en items van aparte, gerenommeerde architectuur. De kwestie is van traditionele methodes aan te vullen met nieuwe inzichten en technieken. Historische gebouwen uit baksteen of natuursteen en beeldhouwwerken vallen nog meer ten prooi aan verwering of erosie, aangericht door natuur en industrie. Water, wind, zand, vorst-dooi, schommelingen in temperatuur, rook, uitlaatgassen, fosfaten, nitraten en uitwerpselen van vogels zijn de voornaamste. De gevolgen laten zich raden: vorming van mossen, algen en schimmels die het verval nog maar eens versnellen. Wij restaureren gevels en beeldhouwwerken in Meulebeke en omgeving.

0 0008 p1 g2 10

V & R Vercamer is de ideale partner voor de restauratie van uw gevel in Meulebeke.

Contacteer ons voor meer informatie
Reinigen van gevels > Ontmossen > Opnieuw opvoegen > Waterdicht maken of hydrofoberen

De specifieke reinigingstechnieken worden gekozen volgens de soort baksteen, natuursteen of beton, de staat van de gevel en de vervuilingsgraad, de technische mogelijkheden, de inzichten van de bouwheer.

1. Mechanisch reinigen

het afborstelen met niet-metalen borstels gebeurt ofwel ter voorbereiding ofwel voor geverfde of gekalkte gevels waarvan de toplaag uit dezelfde materialen blijft bestaan.

2. Reinigen met water

de methode van vernevelen is geschikt voor licht vervuilde oppervlakten waarbij dosering, druk en temperatuur variabel zijn. Het is evenwel opletten voor vochtschade, schimmelvorming of bruine plekken.

3. Stoomreinigen

ligt in het verlengde en is met verzadigde stoom, onder geringe druk aangebracht. Kalksteen, natuursteen en architectonisch beton bijvoorbeeld komen in aanmerking.

4. Laserreinigen

laserstralen worden op het vervuild oppervlak gericht en absorberen het vuil zonder de ondergrond te beschadigen. De techniek is vooral geschikt voor de lichte materiaalsoorten. Het patina wordt er niet door aangetast.

5. CO2 stralen

maakt gebruik van droogijs in korrelvorm van ongeveer -80 graden. Het koelt het oppervlak dermate snel af met resultaat dat de vuile laag direct loskomt. Blauwsteen en marmer bijvoorbeeld zijn er prima mee gereinigd. Er bestaan ook binnenhuistoepassingen.

Restauratiewerken in Meulebeke.

Gevelwerken Vercamer is als bouwbedrijf gespecialiseerd in restauratie van gebouwen uit baksteen, natuursteen en architectonisch beton. We stellen de geschikte technieken voor, streven naar de perfectie in uitvoering, werken met stielmannen, degelijke materialen, goede timing en organisatie, duidelijke prijsopgave enzovoort. Onze actieradius: een 40-tal kilometer rondom Kortrijk (West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Hainaut). We beschikken over referenties in de regio’s Kortrijk, Menen, Ieper, Diksmuide, Veurne, Roeselare, Brugge, Oostende, Gent, Deinze, Waregem, Oudenaarde, Moeskroen, Doornik.